Artikel geschreven door ikdamp.be


Waarom dampen?

Waarom beginnen met dampen? Er zijn natuurlijk verschillende redenen en motivaties waarom je zou overschakelen op de elektronische sigaret, maar het belangrijkste aspect is toch wel je eigen gezondheid!

Bij het dampen is er geen sprake van verbranding, de term zegt het al zelf, maar van verneveling. Hierdoor krijg je dus geen teer en koolstofmonoxide in je lichaam, welke enorm schadelijk en kankerverwekkend zijn.

De elektronische sigaret kan een hulpmiddel zijn voor mensen die willen stoppen met roken maar daar tot op heden nog nooit in geslaagd zijn, of als hulpmiddel om de traditionele sigaret op minder regelmatige basis te gaan gebruiken. Een combinatie van dampen en verminderd roken, is nog altijd een stuk gezonder dan gewoon klassiek te blijven verder roken.

Misschien ook een niet onbelangrijk aspect, in een tijd waarbij sigaretten steeds duurder worden door de toenemende accijnzen, is de prijs. De aankoop van een elektronische damper kan je, als je bijvoorbeeld dagelijks een pakje rookt, op minder dan een maand terugverdienen. Gemiddeld mag je als elektronische roker uitgaan van een besparing van 50 tot zelfs 70 percent per maand, afhankelijk van welke vloeistofjes en damper je gebruikt.