Artikel geschreven door ikdamp.be


Hoe beginnen met dampen

Ok, dus je hebt besloten om toch eindelijk te beginnen met elektronisch te roken maar hoe begin je er nu precies mee? Er zijn zoveel verschillende soorten vaporizers, startersets, om dan nog maar te zwijgen van alle termen zoals atomizer en clearomizer waardoor je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet!

Ik probeer het altijd eenvoudig voor te stellen als mensen mij vragen hun te adviseren voor een elektronische sigaret. In 2 vragen kan je toch al aardig wat te weten komen over wat voor soort product men precies wil.

  1. Wenst u te werken met vooraf gevulde cartridges, of vind je het niet erg om zelf te vullen met flesjes?
  2. Moet het toestel het formaat hebben van een traditionele sigaret?

Vulflesjes of vooraf gevulde cartridges? Bij de vooraf gevulde cartridges heeft men het allergrootste gebruiksgemak. Is de cartridge leeg, dan schroeft u er gewoon een nieuwe op en gooit u de oude weg. Het grootste nadeel hierbij is echter, dat u voor smaken volledig afhankelijk bent van de fabrikant. Wanneer u met vulflesjes liquid gaat werken, heeft u de keuze uit vrijwel een ‘oneindig’ aanbod aan smaakjes van verschillende fabrikanten. Ook zijn vooraf gevulde cartridges iets duurder in het gebruik dan vulflesjes, echter is het nog altijd gigantisch veel goedkoper dan traditioneel roken.

Wat de vormfactor van het toestel betreft, ook dit is persoonlijke voorkeur. Wenst een traditionele sigaret-look of is dit niet echt relevant? Hou er hier ook doorgaans rekening mee: kleinere toestellen hebben een kleinere liquid tank en een kleinere batterij. Vooral zware rokers die overstappen naar een sigaret model, dienen rekening te houden met het feit dat de batterijen snel leeg zijn en dus zeker moeten kijken naar toestellen die met behulp van een draagtasje onderweg op te laden zijn, zodat u nooit zonder batterij hoeft te zitten! Er zijn voldoende kits zoals de Joyetech eRoll die dit perfect aanpakken!

Ga eveneens op zoek naar een winkel met een ruim aanbod aan verschillende vaporizers en fabrikanten. Er zijn heel veel shops, vooral webwinkels, die zich enkel focussen op 1 bepaald merk. Opteer eerder voor winkels met een ruim en gevariëerd aanbod, zo bent u zeker van steeds objectief advies te krijgen, ze kunnen je namelijk onafhankelijke tips geven bij het kiezen van een merk!